Cilt Rengine Göre Makyaj Teknikleri

Yazar Unknown 10 Mart 2013 Pazar 0 yorum

Kusursuz güzellik istiyorsanız makyaj yaparken kullanacağınız makyaj malzemelerini cilt renginize uygun olarak seçmeye dikkat etmelisiniz. İşte cilt renginize uygun makyaj yapabilmek için bilmeniz gereken teknikler

Beyaz tenliler
Beyaz tenlilerin makyajında, öncelikle cilde ince bir tabaka kremimsi fildişi tonunda fondöten sürülmelidir. Yanaklar ve dudaklar içinse pembe ya da kehribarımsı bir allık ve pastel renkte bir dudak boyası kullanılmalıdır.
 
Buğday tenliler
Bu tene uygulanacak makyajın temel rengi, sarımtırak bej tonlarında olmalıdır. Yanaklar ve dudaklar içinse şeftali ya da gül renkleri son derece uygundur.
Bal rengi tenliler
Orta tondaki bu cilde birçok renk sürülebilir. Bejimsi, altınımsı ve turuncumsu, bu cilt tipinde rahatlıkla kullanılabilen renklerdir. Fondötenin tonu, yanaklara ve dudaklara sürülecek mercan, gül kırmızısı ya da parlak pembeler tonlarla kombine edilebilir.
Hafif esmer tenliler
Bu cilt renginde, fondöten sarımsı tonlarda olmalı ama bunun içinde hafif bir pembelik de bulunmalıdır. Yanaklara ve dudaklara sıcak mercan, koyu pembe ve sarımsı kırmızı renkler sürülebilir.
Esmer tenliler
Cildin rengi ne kadar koyu olursa, fondöten kullanma gereği de o kadar azalır. Koyu renk ciltlerde kahverengi veya toprak tonunda fondöten her zaman mükemmel sonuçlar verir. Allık ve dudak boyası; kehribar, tarçın veya üzüm renklerinde olmalıdır.

Hiç yorum yok: