Damla Sakızlı Papaz Yahnisi Nasıl Yapılır?

Yazar Unknown 8 Mart 2013 Cuma 0 yorum

Malzeme listesi

  • 350 gram arpacık soğan
  • 400 gram dana kuşbaşı et
  • 2 orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/3 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı damla sakızı

Damla sakızlı papaz yahnisi nasıl yapılır?

1-Eti yıkayın, pişirme tenceresinde kızdırılmış tereyağı ve sıvıyağa ilave ederek yüksek ateşte 2-3 dakika kadar kavurun.
2-Arpacık soğanları ayıklayın, yıkayın ve ete ilave ederek soğanlar pembeleşene kadar 5-6 dakika kadar hepsini birlikte soteleyin.
3-Domates salçasını da katıp 2-3 dakika kadar da salça ile kavurun.
4-1 su bardağı kadar ılık su koyun, baharatlar, un halinde dövülmüş damla sakızı ve tuzu ilave ettikten sonra orta hararetli ateşte  kaynamaya bırakın. Kaynayınca kısık ateşe alın ve etler pişene kadar 45 dakika kadar pişirin.
5-Etlerin pişip pişmediğini kontrol edin, etler yumuşamış ise ayıklayıp soğanların boyunda küp küp doğradığınız patatesleri ayrı bir tavada kızartıp yemeğinize ilave edin.
6- Patatesler ile birlikte 6-7 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocağınızı kapatın.
Damla sakızlı papaz yahniniz hazır.Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun :)
Not: Yemeğinizin fazla sulu olmamasına ve yağında kalmasına dikkat edin.

Kaynak; lezzetyolu.com

Hiç yorum yok: