Volkswagen Caddy 2013 Özellikleri ve Fiyatı

Yazar Unknown 10 Mart 2013 Pazar 0 yorum

Volkswagen'in ticari araçlardaki amiral gemisi güncellemeyle satışa sunuluyor. Volkswagen Caddy 2013 yeni sportline donanımı ile daha güçlü hale geldi. Caddy şık tasarımını sınıfının standartlarını yükselten donanımı ile pekiştiriyor. Gövde rengi tampon, yan aynalar ve kapı kolları ile kusursuz bi güzelliğe sahip olan Caddy, ESP, ASR, EBC ve Hill Holder gibi güvenlik donanımlarıyla güveninizi kazanıyor. Caddy, sunduğu sayısız özelliği ile unutulmaz bir sürüş keyfi yaşatıyor. Yeni Caddy Sportline’ın TDI teknolojisine sahip 2.0 litre hacimli motoru, 1750-2500 devir aralığında 320 NM tork üreterek mükemmel çekiş sağlıyor. Maksimum hızı 186 km/s olan ve 10.1 saniyede 100 km/s hıza ulaşan Caddy Sportline, DSG otomatik vitesin kesintisiz vites geçişleri sayesinde yakıt tasarrufundan ödün vermiyor. Araç 140 beygir güce sahip olacak.

Yeni Caddy Sportline modelinin standart donanımları 

2.0 l TDI motor 
Alüminyum alaşımlı 16’ Ciracusa jant 
ESP
Yokuş yukarı kalkış yardımı
6 ileri DSG şanzıman*
Klimatronik klima
Hız sabitleyici
Yol bilgisayarı
Arka park mesafe sensörü
Otomatik yanan farlar
Yağmur Sensörü
Deri kaplı radyo kumandalı direksiyon
Servotronik direksiyon
Tabana entegre ergonomik gaz pedalı
Karartılmış arka camlar
Tavan rayları

Aktif ve pasif güvenlikte birçok özelliği bir arada sunan Caddy 2013 güven veriyor. ESP (Viraj dengeleme sistemi), Hill Holder (Yokuş yukarı kalkış yardımı) Yokuşta ayağınızı fren pedalından kaldırdığınızda araç kısa bir süre frenleme yapmaya devam eder. Sürüş konforu sağlayan yokuş yukarı kalkış yardımı aynı zamanda debriyajın da ömrünü uzatmaktadır. ABS (Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi), ASR (Anti Patinaj Sistemi). Dik eğimli zeminlerde, özellikle araç yüklü iken tekerleklerin patinaj yapmasını engeller. Kalkış anında mükemmel yol tutuşu ve aracınızın çekiş kontrolünü sağlar. EBC (Motor Fren Kontrol Sistemi). BAS (Fren yardımcısı) Bu sistem ani frenlemeleri algılayarak, frenleme etkisini, pedala basışınızdan daha fazla arttırır. Dört tekerlekte disk fren. Servotronik direksiyon: Elektrik kontrollü, hıza duyarlı direksiyon sistemi ile yüksek hızlarda güvenliğiniz artırılmakta, düşük hızlarda da kolay yön verme sayesinde konforlu bir sürüş sunulmaktadır. Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon. Gündüz farı, Katlanabilen debriyaj, fren pedalları ve teleskopik direksiyon, Güvenli koltuk başlıkları
Hava Yastığı, Tüm Caddy kombi modellerinde standart olarak sunulan sürücü, yolcu ve yan hava yastığı, çarpışma anında derhal devreye girerek sizi çarpışmanın etkilerinden korur. Gerektiğinde yolcu hava yastığı iptal edilebilmektedir.
Caddy’nin 1.6l TDI ve Caddy Sportline’da sunulan 2.0 TDI motorları doğrudan enjeksiyon (DI) sistemi ile yüksek basınçta yakıt enjeksiyonunu başarıyla gerçekleştiriyor. Caddy’nin motoru oldukça sessiz. Ortak yakıt hattındaki yüksek basınçlı yakıt, istenilen anda ve oranda silindirin içine gönderilerek verimli ve daha sessiz bir yanma sağlanıyor. Bu teknolojiyle motor daha da sessiz, yakıt tüketimi daha da düşük.TDI motor: Çevik, ekonomik Sessiz, ekonomik ve performanslı. Caddy’nin 1.6 TDI ve 2.0 TDI motorların, geniş bir devir aralığında sunduğu torku ve gücü siz de gaz pedalına bastığınızda hissedeceksiniz. Volkswagen teknolojisi, Caddy’nin her iki motor seçeneğinde de değişken geometrili turbo (VTG) ve intercooler sistemleriyle de kendini gösteriyor.
Güç ve tork eğrilerii Caddy’nin ne kadar verimli ve performanslı olduğunu ispatlıyor. 1.6 TDI 102 PS motor; 1500-2500 devir/dakika aralığında 250 Nm tork üretirken 2.0 TDI 140 PS motor 320 Nm tork üretiyor. Caddy’de bulunan iki motor seçeneği ile de yük taşımak daha kolay. Daha düşük devirde maksimum torka ulaşıp geniş bir devir aralığı boyunca aynı torku koruduğu için Caddy aynı zamanda çok daha az yakıt tüketiyor.
Volkswagen Caddy 2013 Türkiye satış fiyatı baz modelde 35 bin ile 40 bin lira arasında olması bekleniyor. Modelin en dolusu ise Caddy Sportline 2013 2.0 TDI motora sahip versiyonu 55 bin lira civarında olması bekleniyor.

Hiç yorum yok: